Over mij


Het ontstaan

Op 1 Januari 2003 is Bomen De Ceulaer officieel van start gegaan. Vanaf dan werd er keihard gewerkt aan het creëren van een naam in een sector, die garant staat voor kwaliteit en proper werk. Dat is toch wat elke klant wil, niet?

Van je hobby je beroep maken, iedereen droomt er van en ik heb het gedaan. Al sinds mijn jonge jeugd. (ongeveer vanaf mijn 8 jaar) ging ik mee met mijn vader en grootvader om tijdens de wintermaandenmaanden bomen te zagen om onze houtvoorraad voor volgende winter te verzekeren. Ik was toen al gebeten door de microbe!

Op mijn 19de ben ik een cursus boomverzorger gaan volgen in Syntra-West Roeselare. Daarna waren we officieel vertrokken om er iets van te maken. De steun van mijn vader en grootvader hebben mijn slaagkansen alleen vergroot. 

De Persoon

Ik ben een ietwat eigenzinnig persoon met een eigen kijk op alles. Ik ben kritisch ingesteld en structureel van mentaliteit. Twee eigenschappen die in dit beroep zeker van pas komen. Je dient steeds kritisch te zijn voor jezelf en je handelingen om elke dag dezelfde service, in alle veiligheid, te kunnen leveren.
Structureel en geordend werken is daarbij een groot pluspunt. Ik pak elke opdracht stap voor stap aan om steeds tot het best mogelijk resultaat te komen. 


Het beroep

In het beroep van boomverzorger schuilen heel wat gevaren. Zo ben je dagdagelijks op grote hoogte bezig met kettngzagen en allerhande scherp gereedschap. Opperste concentratie is hierbij een absolute must. Maar het grootste gevaar is datgene wat we niet onmiddellijk zien: de routine! Het roekeloos worden in je handelingen en het opzoeken van je grenzen. Hier gepast mee omgaan is dan ook een noodzaak.

Het grootste voordeel van dit beroep is de diversiteit. Elke opdracht, elke boom is verschillend. Steeds weer moeten we proberen er het beste van te maken. Of de boom nu moet verdwijnen of moeten we hem net begeleiden in zijn ontwikkeling? Alles aspecten van dit beroep zijn boeiend en ik geniet van elke seconde. 

Een groot nadeel van dit beroep is dat het fysiek heel veel van je vraagt. De combinatie van de hoogtes die je moet halen en de moeilijke situaties waarin je soms moet werken, vragen heel veel van mijn lichaam.


Ons doel

Wat is er mooier dan op een zomerse lentedag in je tuin of in het park, of om het even waar, even stil te zijn bij het mooie van de natuur? Er is niets mooier dan een prachtige tuin, tot in de puntjes afgewerkt, met daarin één of meerdere prachtig onderhouden bomen die, door de juiste begeleiding tot ware kunstwerken, staan te pronken. Het bijstaan van de natuur en het gecontroleerd begeleiden leiden tot een prachtige harmonie tussen mens en natuur. Daar streef ik naar!


De toekomst

Wat de toekomst brengt weet niemand, maar ik zie de toekomst van ons beroep wel rooskleurig in. De dag van vandaag word er, zowel privé als openbaar, meer en meer belang gehecht aan groen. Een grote meerwaarde is dat de tuinaannemers elk project als een totaal project benaderen. Het complete plaatje moet kloppen. Ze doen meer en meer beroep op onze specifieke kennis, wat enkel het resultaat ten goede kan komen. Als we deze perfecte wisselwerking verder kunnen opbouwen, staat ons een mooie toekomst te wachten!Vrijwillig Brandweerman

Sinds 2014 ben ik ook actief als vrijwillig brandweerman. Mensen in nood helpen zit nu eenmaal in mijn bloed. Recent ben ik ook aangesteld als instructeur om onze nieuwe, maar ook de ervaren collegae, veilig leren om te gaan met de motorzaag.

Waarvoor kunt u beroep doen op ons?

Leer onze verschillende diensten kennen